Terug naar Warmtewerende Folies

3M™ Prestige Serie

Het geheim van de 3M™ Prestige Serie is de op nanotechnologie gebaseerde multi- layer-opbouw.

De nieuwe, metaalloze warmtewerende folie is met een dikte van 0,058 mm nog dunner dan een velletje 3M™ Post-it.
Deze unieke gepatenteerde technologie bestaat uit meer dan 200 flinterdunne laagjes folie op elkaar. Het resultaat is een warmtewerende folie die bijzonder veel licht doorlaat en toch uitmuntende warmtewerende eigenschappen heeft.
Door de metaalloze constructie blijft de ontvangst van mobiele telefonie en Wifi optimaal waardoor signaalversterkers niet nodig zijn (traditionele raamfolies bevatten metalen en verstoren de ontvangst van radiosignalen. Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kooi_van_Faraday)

Daarnaast zal de folie, na verloop van tijd, geen corrosie gaan vertonen (metaalhoudende folies gaan na verloop van tijd corroderen) en hoeven de randen van de folie daarom niet speciaal behandeld te worden. Verder zorgen de Prestige folies, t.o.v. andere conventionele folies, voor een minder sterke spiegeling dan standaard glas.

3M™ is specialist op het gebied van allerlei lijmsoorten. Vanwege de speciale drukgevoelige lijmlaag en de unieke, krasvaste toplaag blijft de lijmlaag, zelfs na vele jaren intact waardoor de folie, zonder schade aan het glas ook weer verwijderd kan worden.

Klik hier voor meer informatie:

3M Prestige Folder

Specificaties 3M Prestige 20 Exterior

Specificaties 3M Prestige 40 Exterior

Specificaties 3M Prestige 70 Interior

Specificaties 3M Prestige 70 Exterior

Specificaties 3M Prestige 90 Exterior

 

Selectieve warmtewering in de zomer en de winter

Door de unieke constructie van de 3M™ Prestige, is de reflectie van warmte-energie groter bij een hoge stand van de zon dan bij een lage stand van de zon. Hierdoor is de warmtewering in de zomer sterker dan in de winter. Dit betekent maximale bescherming in de zomer en profijt van de warmte in de winter.

Verduurzaming

Minder energieverbruik dus minder CO2-uitstoot.
3M™ Prestige warmtewerende folie levert naast comfortverbetering een aantal bijkomende voordelen. Doordat tot 59% van de warmte buitengehouden kan worden, zal een significante besparing gerealiseerd kunnen worden op de koelkosten.

Hierdoor zal de CO2-uitstoot ook lager zijn wat, naast voordelen voor het milieu verschillende fiscale, imago en andere voordelen kan opleveren.

Doeltreffende UV-reductie voor het behoud van uw interieur en het verminderen van huidschade.
UV-straling is voor een groot deel verantwoordelijk voor het verbleken van kleuren. Daarvoor zijn de zonwerende folies van 3M™ een uitstekende remedie, doordat ze deze stralen vrijwel volledig tegenhouden.

Daarnaast veroorzaakt UV-straling versnelde huidveroudering en huidschade wat uiteindelijk kan leiden tot huidkanker. Om deze reden wordt het toepassen van UV werende raamfolies dan ook door de Skin Cancer Foundation aanbevolen.

Terug naar Warmtewerende Folies