Terug naar warmtewerende folies

Een beter binnenklimaat tegen minder kosten.

 

De Traditionele raamfolies van 3M™ werken met een technologie op metaalbasis waarmee de zonnestralen worden weerkaatst, en het teveel aan licht wordt geweerd om schittering tegen te gaan.

Deze raamfolies bieden comfort tegen een scherpe prijs. Doordat de folie sterk reflecteert, biedt deze tevens een oplossing tegen te veel inkijk. Dit is echter wel afhankelijk van de lichtintensiteit. Hierdoor is het effect ’s avonds omgedraaid.
De Traditionele raamfolies kunnen geleverd worden voor binnen en buiten applicatie. Afhankelijk van het soort glas en het type folie kunnen deze folies tot wel 79% van de warmte van de zon tegenhouden.

Er is tevens een 3M™ Traditionele raamfolie leverbaar die geschikt is voor toepassing op kunststof/acrylaat/polycarbonaat ramen. Dit is de 3M™ Silver 15 Plastic. (zie onderstaande foto van een dakkapel)

 

Verduurzaming
Minder energieverbruik dus minder CO2-uitstoot
3M™ Traditionele warmtewerende folies leveren naast comfortverbetering een aantal bijkomende voordelen. Doordat tot 59% van de warmte buitengehouden kan worden, zal een significante besparing gerealiseerd kunnen worden op de koelkosten.

Hierdoor zal de CO2-uitstoot ook lager zijn wat, naast voordelen voor het milieu verschillende fiscale, imago en andere voordelen kan opleveren. Doordat de 3M™ Traditionele raamfolies zijn voorzien van een kwaliteitsverklaring van het BCRG kan uw energieprestatieadviseur de energiebesparing meenemen in zijn calculaties.

Doeltreffende UV-reductie voor het behoud van uw interieur en het verminderen van huidschade.

UV-straling is voor een groot deel verantwoordelijk voor het verbleken van kleuren. Daarvoor zijn de zonwerende folies van 3M™ een uitstekende remedie, doordat ze deze stralen vrijwel volledig tegenhouden.

Daarnaast veroorzaakt UV-straling versnelde huidveroudering en huidschade wat uiteindelijk kan leiden tot huidkanker. Om deze reden wordt het toepassen van UV werende raamfolies dan ook door de Skin Cancer Foundation aanbevolen.

Terug naar warmtewerende folies