3M Veiligheidsfolies

Door toepassing van 3M™ Veiligheids raamfolies kan gevaarlijke beglazing veranderen in veilige beglazing. Bij breuk worden de scherven bij elkaar gehouden en kan letsel worden voorkomen.

Explosiewering:

We denken er liever niet aan, maar bomexplosies komen helaas regelmatig voor. Bij een explosie vliegen glasscherven door de ruimte die gevaarlijker kunnen zijn dan de explosie zelf.
De 3M™ Ultra veiligheidsfolies hebben meerdere, met co-extrusie aangemaakte lagen, waardoor ze een enorme sterkte en doorscheurweerstand hebben. Deze producten zijn veel beter in staat, dan standaard folies van polyester, om de kracht die vrijkomt bij ontploffingen en inslagen, op te vangen.

Inbraakvertraging:

3M™ inbraakvertragende raamfolies werken dusdanig vertragend dat criminelen al snel het hazenpad kiezen.
Zelfs als het raam met zware objecten wordt bewerkt zorgt de scheurbestendigheid van de folie ervoor dat het binnendringen ernstig vertraagd wordt. Criminelen krijgen door de inbraakvertragende raamfolie niet de snelle toegang die ze zoeken om hun slag te slaan.
Onze 3M™ inbraakvertragende raamfolies voldoen aan de zwaarste normeringen en classificaties die hiervoor gelden (EN 356).

Doorvalbeveiliging:

Met 3M™ veiligheidsfolie is het eenvoudig om glas achteraf doorvalveilig te maken. Veel glas wat is toegepast in scholen, ziekenhuizen, bejaardenhuizen, kantoren en crèches voldoet helaas niet aan de strenge eisen die hiervoor gelden. De aansprakelijkheid voor schades ligt in die gevallen bij de gebouweigenaar.
Met het toepassen van 3M™ veiligheidsfolie kan achteraf alsnog voldaan worden aan de geldende normen (NEN 3569) en een hoop ellende worden voorkomen.

Spontane glasbreuk beveiliging:

Glas kan ook spontaan breken zonder dat er sprake is van een “directe” impact. Temperatuurschommelingen kunnen het glas spontaan doen breken doordat in gehard glas zogenaamde nikkelsulfide insluitingen uitzetten in volume. Wanneer de scherven bijeen worden gehouden, zal materiële schade en risico op verwonding voorkomen worden.

Klik hier voor meer informatie: 

Specificaties 3M Safety S40
Specificaties 3M Safety S40 Exterior
Specificaties 3M Safety S70
Specificaties 3M Safety S70 Exterior
Specificaties 3M Safety S80
Specificaties 3M Safety S140

3M™ Safety & Security Film S800 Demonstratie

Dit filmpje laat zien dat het langer dan 90 seconden duurt om in te breken met de 3M™ Safety & Security Window Film Safety Series S800 geinstalleerd op het glas.

3M™ Safety series:

De 3M™ Safety zijn transparante, enkellaags of uit meerdere lagen bestaande polyester folies met een zeer sterk, krasvast oppervlak en taaie lijmlaag.
Doordat deze folies een hoge treksterkte hebben zijn zij zeer goed in staat om de scherven en glassplinters bij elkaar te houden indien het glas bij een botsing of iets anders breekt.

Deze glasfolies zijn tevens een goede oplossing tegen graffiti, vandalisme (bekrassen van bijvoorbeeld ramen) en andere vormen van slijtage.

Voordelen

·         Maximale veiligheid tegen rondvliegende glasscherven
·         Slijtvaste topcoating, zodat de folie mooi helder blijft
·         Zeer helder optisch zicht

3M™ Ultra series:

De 3M™ Ultra Safety serie is een reeks veiligheidsfolies speciaal gemaakt voor de zwaarste omstandigheden en benodigde bescherming.
Met de speciale 3M™ multilayer techniek zijn deze folies uniek in de markt.
Het maakt de folies onevenaarbaar taai en scheurbestendig. Op het gebied van explosiebeveiliging zijn de prestaties van deze productlijn superieur aan die van standaard polyester folies.

Voordelen

·  Maximale veiligheid tegen rondvliegende glasscherven
· Beperkt de schade bij explosies en inbraak, eventueel door extra verankering van het glas aan de kozijnen met het Impact Protection Profile of kit-systeem (IPP of IPA).
· Vertraagd tevens verkleuring door wering van UV-licht
· Slijtvaste topcoating, zodat de folie mooi helder blijft
·  Zeer helder optisch zicht

Daarnaast zij er tevens combinaties leverbaar van veiligheidsfolies met warmtewering, waardoor u een hoge veiligheid kunt combineren met een prettig klimaat.